Köpa hemsida eller bygga själv

köpa hemsidaDetta är en fråga som många ställer sig, speciellt vid uppstart av nya projekt, företag och verksamheter. Anledningen till frågan beror alltid på att man inte har webbtekniska kunskaper, tror man i alla fall. Även om man inte är tekniskt duktig på att koda eller om man är en ovan datoranvändare över huvud taget, så finns det alla möjligheter att själv kunna bygga en egen hemsida. Det krävs dock att man lägger ner lite tid och energi på att lära sig hur man gör, vilka verktyg man kan använda och vad man ska tänka på för att det ska bli rätt. Jag tänkte hjälpa dig med lite för och nackdelar om du funderar på att antingen köpa hemsida eller bygga själv.

Fördelar och nackdelar

De finns många fördelar och nackdelar med att bygga en hemsida själv mot att köpa betala för produktionen, men det finns också nackdelar. Fördelarna med att bygga en egen hemsida är:

  • Det blir billigt och till och med gratis med vissa verktyg.
  • Du lär dig hemsidans CMS (content management system) och kan således själv göra ändringar.
  • Du kanske tycker det är roligt att skapa din egna hemsida.

Det finns även nackdelar och de är faktiskt fler än fördelarna, såsom:

  • Hemsidan blir inte lika professionell och påverkar således försäljningen eller hemsidans syfte negativt.
  • Det tar upp mycket av din tid att bygga och hantera hemsidan.
  • Om det blir fel eller problem så kanske du inte klarar av att lösa det med dina kunskaper.
  • Du får kanske inte lika mycket trafik och synlighet som med en professionellt byggd hemsida.
  • Hemsidan blir förmodligen inte mobilanpassad (responsiv).

Tid kostar och genererar pengar

Om du inte har några webbtekniska kunskaper så kommer det ta extremt mycket längre tid för dig att bygga något mot vad det tar för en expert att bygga en professionell och snygg hemsida. Du förlorar väldigt mycket tid och således pengar, som du kan lägga på din kärnverksamhet i stället. Det är bättre att betala ett billigt proffs för 10 timmars arbete (exempel) än att själv lägga 50 timmar på något som blir halvdant. Så var inte dumsnål, begär i alla fall in offerter från en eller flera webbdesigners som kan hjälpa dig.

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Comments are closed.

Post Navigation