Sunbird SEO

Sunbird är ett helt nytt och fräscht SEO-bolag från Lund som är grundat och ägt av en affärsbekant till mig, Nils Fridlund. Jag hade ingen aning Sunbird innan Nils visade det färdiga konceptet och bad mig att skriva några rader om hans nya företag. Efter att ha tittat närmare på Sunbird, deras kundcase och arbetsmetoder, så känner jag att det är ett företag som jag kan rekommendera av flera anledningar.

Sunbird sökoptimering och arbetsmetoder

Den största och mest avgörande delen med SEO-arbete är off-page arbetet, länkstrategierna. För några år sedan så krävdes det inte mycket för att få en hemsida att ranka på ett specifikt sökord och SEO-bolagen blomstrade. Idag ser branschen helt annorlunda ut och det krävs betydligt mer för att man ska lyckas att leverera kvalitativ sökmotoroptimering (som Sunbird kallar det) inom alla tänkbara branscher. Med min vetskap om den enorma portfölj av webbsidor som detta nya företaget äger så är jag övertygad om att det finns både resurser och kvalitet för att leverera god effekt inom alla tänkbara branscher. Trots detta så tittade jag närmare på ett kundcase där jag fick full insyn i arbetet och de metoder som använts.

Kundkase – Lundasnickerier.se

Sunbird kundcaseWebbsidan är helt och hållet byggd och sökoptimerad av Sunbird som sedan jobbat med att bygga länkstrategier från sitt egna nätverk av webbsidor. Samtliga arbetsmetoder och moment är helt manuella och länkarna är skapade genom seriösa syften som rekommendationer och som förtydliganden i informativt innehåll. Det är säkra och relevanta länkar som placerats på kvalitativa webbplatser som kontinuerligt underhålls och får Pagerank av Google. Resultatet är det inget snack om, en trafikökning med 690% på Lundasnickerier.se från starten av SEO-arbetet. Även om Sunbird jobbar med resultatbaserad sökoptimering så gillar jag att man pratar trafik och inte stirrar sig blinda på individuella positioner. Givetivs har sökordens positioner en avgörande roll i arbetet men i slutändan är det trafiken man vill åt och det är just den som man i huvudsak ska fokusera på.

Tjänster och styrkor

Sunbird jobbar i huvudsak med sökoptimering men även med andra webbtjänster som kan vara värdefulla för ett företag och deras webbsida. Sunbird har utan tvekan kompetensen, intresset och resurserna för att hjälpa till med det allra mesta och leverera helhetslösningar för företagets webbsida. En av de största styrkorna som jag tror att Sunbird besitter är engagemanget, som i mitt tycke är det absolut viktigaste för att man ska lyckas med sökoptimering på dagens webb. En styrka som jag med säkerhet vet att Sunbird besitter är deras nätverk av webbsidor som de bygger länkstrategier genom.

För små och medelstora företag är Sunbird ett mycket starkt alternativ som jag kan rekommendera. Besök www.sunbird.se

 

 

 

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter