Köpa kalsonger på Wikipedia?

Jag tror inte att jag är en speciellt unik man med att få behovet av nya underkläder först då tvättkorgen är fylld med majoriteten av utbudet i kalsonglådan. Jag går i alla fall sällan och tänker på att jag vill ha nya, snygga kalsonger utan det känns mer som en nödvändighet. Nu uppstod behovet och självklart så googlade jag på kalsonger och än en gång så fick jag ett exempel på när sökmotorn misslyckas att sortera bort den minst sagt irriterande sajten Wikipedia. Google’s mål är att alltid leverera de bästa sökträffarna vid en sökning och i detta fallet tyckte de tydligen att jag skulle lära mig vad kalsonger är för något.

kalsongerI ren protest och tjurighet så gav jag mig tusan på att jag skulle hitta någon bra butik som inte rankar på Google. Jag tog mig an utmaningen att hitta en nätbutik med kalsonger utan att söka på en sökmotor. Efter lite trixande så lyckades jag hitta Bobby Harper som verkar vara en relativt ny butik. På deras sida med kalsonger har de faktiskt mina favoritmärken, Frank Dandy och Björn Borg som jag brukar köpa. Därför så bjuder jag också på lite juice till butiken. En bra webbsida ska man kunna länka till tycker jag!

Varför är wikipedia överallt?

Tillbaks till topic! Varför rankar denna gigantiska sajt på precis allt? Ja, först och främst för att den just är gigantisk men det finns en anledning som är helt avgörande i detta. Många som jobbar med SEO har fått för sig att det är bra att länka till en s.k ”auktoritetssajt” för att höja värdet på den artikel man skriver och för att länken man lägger till sin egna webbsida ska bli ännu mer relevant och trovärdig. För det första så är detta en gammal skröna och varken Wikipedia eller någon annan stor sajt kommer öka värdet på den länk man lägger. Det enda man gör är att boosta aktoritetssajten så att den rankar högre och kommer upp på topp 10 dit man själv vill komma.

Slutsats: Sluta länka till Wikipedia!

 

 

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation