Grundläggande SEO som ger resultat

Sökoptimering har varit ett hett ämne i många år och under årens lopp så har metoder och analyser gått allt djupare ner i små detaljer. ”Alla bäckar små….” som det heter, man ska självklart göra allt man kan för att uppnå goda resultat. För någon som är helt grön på ämnet och kanske inte hinner / vill fördjupa sig allt för mycket i sökoptimering, så finns det några grundläggande saker, som också är de viktigaste i en sökoptimering som man kan göra för att förbättra sin ranking i sökmotorerna.

1. Domännamn
Om du ännu inte valt vilket domännamn du ska ha så kan du överväga att välja en domän som innehåller huvudsökordet för det du vill synas på. Detta är ett mycket kraftigt knep som använts länge av SEO-specialister och som fortfarande fungerar bra.

2. Meta title
Varje sida på din webbsida har eller ska ha en meta title. Det är sidtiteln som står i webbläsarens flik och som blir titeln i ditt träffresultat på Google. Se till att nämna det viktigaste sökordet först i title för varje sida men försök samtidigt att skriva säljande och grammatiskt korrekta titles.

3. Textinnehåll
Bygg ditt textinnehåll precis som i en tidning. Börja alltid med en huvudrubrik som anges ”<h1>” i html kod, skriv en ingress och sammanfatta innehållet på sidan. Efter ingressen fortsätter du med en underrubrik, t.ex <h2> eller <h3>, där enda skillnaden är storleken på texten. Välj den storlek som ser bäst ut och fortsätt sedan att skriva textstycken med bra och kvalitativ text som kan vara till nytta för besökaren. Ta aldrig någon genväg här, gör det noga och låt det ta tid.

4. Externa länkar
Länkar som kommer från andra webbsidor till din webbsida är guld värda och helt avgörande för din sökoptimering. Utan länkar så kommer du ingenstans. Det hårda arbete du lägger ner på din webbsida får du effekt av först då länkar pekar till sidorna och om du då har gjort ett bra jobb med webbsidan så kommer du snabbt se resultat. Använd din fantasi för att få länkar, ta kontakt med andra webmasters, vänner och bekanta, leverantörer m.m.

 

 

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation