Vi köper mer mat på nätet

mat på nätetBranschen med att sälja matkassar på nätet har ökat enormt mycket och blivit en ny fluga inom e-handel. Från att de kända nätbutikerna Middagsfrid och Linas Matkasse startade så har det tillkommit mängder med nya aktörer som säljer matkassar.

Man har till och med börjat nischa sig för att locka speciella målgrupper, t.ex Matkassar med bara GI-mat, kassar med exklusiva och dyra råvaror och matkassar som är speciellt utformade för barn. Det verkar inte finnas någon gräns för detta men än är inte alla helt övertygade om att det är en bra tjänst.

Matkassar är dyrt men det sparar tid

P4 Jämtland gjorde en liten undersökning där de frågade ett antal länsbor vad de tyckte om att köpa matkassar på nätet. De flesta var överens om att det är en tjänst som sparar tid då man slipper planera och handla sina matvaror, men att den är något för dyr för att vara intressant. Dessutom kan man inte få sin matkasse levererad till dörren om man bor ute på landet eller i väldigt små byar, långt ifrån större orter.

Att det blir dyrare med en matkasse på nätet än att handla i affären är inte så konstigt men samtidigt så är tid pengar. Att välja mellan att handla själv eller att köpa tjänsten avgörs nog oftast av hur mycket tid man har och hur mycket man tycker att man tjänar in på att köpa tjänsten.

Ett stort utbud med butiker

Om du har funderat på att testa tjänsten så finns det en rad olika alternativ att välja mellan. På Matkasseportalen.se jämförs några av de största aktörerna i branschen och där kan man varje vecka välja butik och matkasse utefter veckans recept. En mycket bra och smidig portal om man gillar att handla mat på nätet.

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation