Tid är pengar

bokföring och redovisningJag är nu inne på mitt tredje bolag (på papperet), ett aktiebolag där jag arbetar på heltid med SEO och internetmarknadsföring. Alla är vi nya på något, någon gång och det krävs alltid erfarenhet för att göra något riktigt bra.

Jag tänkte prata lite om det värsta som alla nya företagare darrar över, bokföring. Detta är något som alla företagare bör kunna men som måste hållas på en viss balans för att det inte ska ta upp för mycket tid från företagets kärnverksamhet.

Bokföring är ett nödvändigt och bra

Att göra din egna bokföring är väldigt bra och lärorikt. Du måste ha en förståelse för hur det fungerar med pengar och redovisning i ett bolag, annars är det stor risk att du gör onödiga fel som kan få konsekvenser både för likviditeten och vid en e.v revision från Skatteverket. Att strunta i bokföringen eller att hela tiden skjuta den åt sidan leder bara till problem som skapar ännu mer stress än vad själva bokföringen gör.

Lär dig grundläggande bokföring och försök i allra bästa mån att göra allt rätt från början.

Hitta en balans och struktur

Försök att sätta så mycket som möjligt i rutin och håll dig till dem. Strukturera ditt pappersarbete så att du har full koll på vart allt är, vad du gjort och vad som är kvar att göra. Avsätt ett visst antal dagar varje månad för bokföringen och gör den med jämna mellanrum. Vänta inte in i det sista för att sedan försöka jobba ikapp en eller flera månader.

Låt inte bokföringen ta för mycket fokus och försök inte att lösa allt själv. Ta till hjälp från erfarna företagare och forum på nätet för att snabbt och enkelt få svar på dina frågor och funderingar.

Köp tjänsten – Det sparar dig tid och pengar

De flesta tror att bokföringsbyråer är jättedyra och i många fall är det sant, i alla fall i förhållande till hur mycket man tjänar i ett nytt bolag. Försök att inte fokusera på de stora bokföringsbyråerna, försök att hitta ett guldkorn i en mindre lokal firma. Ett exempel på detta är Bokföringkalmar.com som erbjuder allt inom bokföring och redovisning till humana priser.

När det kommer till boköring så kan det kosta att vara snål. Om du t.ex driver en liten enskild firma eller ett aktiebolag utan stora inköp, lager och hundratals transaktioner, så är det med all säkerhet billigare att anlita en bokföringsbyrå än att göra det själv. En byrå gör arbetet på en bråkdel av tiden som det tar för dig och det kostar dig pengar, pengar som du kan få in genom att fokusera på din egna försäljning.

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Post Navigation