Är E-sporten framtidens sport?

Jag är ganska om och kring mig i branschen med internetmarknadsföring och jag träffar mängder med aktörer i branschen. Då jag jobbar med affiliatemarknadsföring, så träffar jag naturligtvis många som jobbar inom spelbranschen, med casino, sport betting och spel i allmänhet. I nästan samtliga fall så kommer e-sporten upp på tapeten och alla verkar helt hypade över branschen. Alla och jag menar alla, säger att E-sport är den nya grejen som kommer slå stort, många tror till och med att det på sikt kommer bli den största sporten i världen.

e-sport event

Är jag konstig och gammalmodig?

Jag är dock inte riktigt lika övertygad, i alla fall inte att E-sport blir enormt stort på greppbar sikt. Visst har jag märkt tendenser till att sporten växer, till exempel att spelbolagen börjar med e-sport betting och att Viaplay börjar visa E-sport evenemang. Men jag har så svårt att se hur E-sporten skulle bli stor och populär hos gemene man, precis som fotboll, hockey eller olympiska spelen.

Ibland kan min gammalmodighet smyga på mig och påminna mig om att jag måste vara mer öppen för utvecklingen och jag kan mycket väl ha fel. E-sporten kanske exploderar tidigare än jag tror.

Det kan mycket väl vara sporten för nästa generation

Gaming och spel är otäckt stort, det har ingen undgått och mycket är för att tekniken blir bättre och att vi digitaliserar allt. När jag var en liten grabb så sparkade mina och andra kompisars föräldrar ut oss för att leka som ”normala barn”, men vi ville bara sitta inne och spela på Amiga, Sega, Nintendo och allt vi kunde komma över. Vi var nördar på vår tid helt enkelt.

Idag tillhör det att ha en dator, mobil eller surfplatta i ansiktet 24/7, speciellt bland barn och ungdomar. Om man ser till min generation så har spelandet hängt med mig och många kompisar. Jag och flera kamrater spelar så ofta vi kan och hinner och vi tycker det är skitkul.

Min slutsats

Ja, jag tror att E-sport kommer bli sjukt stort, men NÄR är en fråga jag har svårt att sia om. Men det är klart som korvspad att sporten växer och om man tittar på samhället och dagens ungdom så är det en sport som naturligt tilltalar den yngre målgruppen. Det som också talar för sporten är de enorma vinstsummorna som råder inom E-sporten. Ett lag på 4 personer som håller världsklass inom sporten, kan utan problem bli ekonomiskt oberoende av att vinna några event.

Pengar styr allt och därför talar det mycket för att E-sporten kommer att växa.

Anders

Jag har många års erfarenhet av sökmarknadsföring och e-handel. Min erfarenhet har jag byggt upp under alla år där jag jobbat som affärsutvecklare och projektledare på två av Sveriges största SEO-bolag samt drivit egen e-handel. Idag jobbar jag med sökoptimering och affiliatemarknadsföring inom de tuffaste segmenten på nätet.

More Posts - Website

Follow Me:
Twitter

Comments are closed.

Post Navigation